Rękawice chemoodporne ANSELL TouchNTuff (nr 92-600) - pudełko 100 sztuk
Tabela wariantów
Szczegółowy opis
Jednorazowe rękawice nitrylowe ANSELL TouchNTuff są przeznaczone do pracy w przemyśle chemicznym, spożywczym, motoryzacyjnym i w laboratoriach oraz miejscach gdzie istnieje ryzyko kontaktu z niebezpiecznymi substancjami chemicznymi. Zapewniają ochronę przed bakteriami, grzybami i wirusami (np. COVID-19) wg normy EN 374-5.
Rękawice TouchNTuff 92-600 zapewniają pełną ochronę chemiczną zgodnie z EN374 i wykazują minimum 30 minut ochrony przed poniższymi substancjami:
- J - n-Heptan
- K - Wodorotlenek sodowy 40%
- P - Nadtlenek wodoru 30%
- T - Formaldehyd 37%
Cechy / Zalety
- Wykonanie w innowacyjnej technologii TNT (CHEMICAL SPLASH RESISTANCE TECHNOLOGY) znacznie podnosi odporność na rozpryski szerokiej gamy substancji chemicznych.
- Doskonała wrażliwość dotykowa, manualność oraz dopasowanie dzięki wykonaniu z cienkiego i gładkiego nitrylu.
- Wykazują wyższą odporność na rozpryski aniżeli rękawice lateksowe oraz neoprenowe.
- Nie zawierają lateksu i nie powodują ryzyka wystąpienia u użytkownika alergii typu I.
- Dzięki temu, że rękawice są bezpudrowe, eliminuje się ryzyko podrażnień i wysuszenia skóry.
- Dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Wolne od silikonu.
Wymagania
- EN 374:2016 - Rękawice chroniące przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi i mikroorganizmami.
EN 374-1:2016 -Terminologia i wymagania dotyczące skuteczności w zakresie ryzyka chemicznego.
EN 374-5:2016 - Terminologia i wymagania dotyczące ryzyka przenikania mikroorganizmów.
Klasyfikacja / oznaczenia
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
JKPT Typ B | VIRUS |
Pakowanie
- pudełko - 100 szt.
- karton - 1000 szt.
Zobacz więcej na temat technologii TNT™:
Parametry techniczne
- Wykonanie :
- technologia TNT
- Opis materiału :
- nitryl
- Długość :
- 240 mm
- Grubość [mm] :
- 0,12
- Kolor :
- zielony
- Kategoria ochrony :
- III - duże ryzyko
- Normy, dopuszczenia :
- EN 374
- Ochrona chemiczna wg EN374 :
- J K P T
- Właściwości/przeznaczenie :
- wysoka manualność, stanowiska mokre, stanowiska zaolejone, chemoodporne, ochrona biologiczna, kontakt z żywnością, jednorazowe, wolne od silikonu