Bestseller
Rękawice chemoodporne KCL-740 Dermatril - pudełko 100 sztuk
Tabela wariantów
Szczegółowy opis
IRękawice ochronne nitrylowe KCL-740 Dermatril przeznaczone do użycia w: laboratoriach, instytutach badawczych, przemyśle chemicznym, spożywczym, elektronicznym oraz komputerowym, czyszczeniu i konserwacji, ochronie produktu.
Rękawice KCL-740 Dermatril zapewniają ograniczoną ochronę chemiczną zgodnie z EN374.
Cechy/Zalety
- Dobrze dopasowany kształt zapewnia doskonałe wyczucie dotykowe oraz bardzo dobry komfort noszenia.
- Dobra odpornośc chemiczna oraz podwyższona odporność na rozrywanie.
- Pewny chwyt dzięki porowatym końcówkom palców.
- Spełniają wymagania normy ESDS EN 61340-5-1 (zdolność odpływowa).
- Zgodne z EN 455 dotyczącj rękawic diagnostycznych.
- Odporne na wirusy według ASTM F 1671:2007 oraz na wiele cytostatyków.
- Powierzchnia rękawic bez zawartości silikonu (indyferencja wobec lakierów, bez zjawiska kraterowania).
- Dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Nie zawierają lateksu naturalnego, alergenów tiuramów oraz tiomoczników.
- Wyjmowane pojedynczo z higienicznego pudełka. Dostępny dozownik ze stali szlachetnej.
Klasyfikacja / oznaczenia
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
0 0 0 X |
Dobór rękawic chemoodpornych
Dobór prawidłowej rękawicy do danej substancji chemicznej to sprawa kluczowa. Dzięki ogromnej bazie danych firmy KCL możemy określić czas ochronnego działania każdej rękawicy z dowolną substancją chemicznąwystępującą w przemyśle.
![]() | Zobacz skróconą tabelę odporności rękawic KCL na około 300 substancji chemicznych |
![]() | Zobacz propozycję firmy KCL na kompleksowy system doboru rękawic w Twojej firmie. |
Parametry techniczne
- Opis materiału :
- nitryl, porowate końcówki palców
- Długość :
- 240-260 mm
- Grubość [mm] :
- 0,11
- Kolor :
- niebieski
- Kategoria ochrony :
- III - duże ryzyko
- Normy, dopuszczenia :
- EN 374
- Ochrona chemiczna wg EN374 :
- ograniczona
- Właściwości/przeznaczenie :
- wysoka manualność, stanowiska mokre, ESD, chemoodporne, ochrona biologiczna, kontakt z żywnością, jednorazowe